Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Η Pioneer διακόπτει την παραγωγή plasma panels

O ανταγωνισμός στην αγορά των τηλεοράσεων LCD και πλάσματος είναι τόσο έντονος, που έχει οδηγήσει τις εταιρείες σε μια διαρκή αναζήτηση τρόπων για να μειώσουν τα κόστη. Μια από τις κλασικές λύσεις είναι η συνεργασία, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ανταγωνίστριες εταιρείες να δημιουργούν συμμαχίες και να ενώνουν γραμμές παραγωγής για λόγους οικονομίας. To "θύμα" αυτήν τη φορά είναι η Pioneer η οποία πήρε την απόφαση να σταματήσει να κατασκευάζει η ίδια τα panels για τις τηλεοράσεις της πλάσματος.

Η Pioneer έχει αποκαλύψει ότι χάνει χρήματα από την παραγωγή των τηλεοράσεων πλάσματος. H εταιρεία υπολόγιζε να πουλήσει 720.000 συσκευές το τελευταίο οικονομικό έτος, αλλά αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της και να μειώσει τον αριθμό στις 480.000 μονάδες, και αναμένεται να εμφανίσει απώλειες της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων γεν.

Έτσι πήρε την απόφαση να κλείσει το ένα από τα τρία εργοστάσια στην Ιαπωνία, που παράγουν plasma panels, και να επικεντρώσει τα εναπομείναντα δύο στη συναρμολόγηση των τηλεοράσεων. Όσο για τα ίδια τα panels, η Pioneer θα τα προμηθεύεται πλέον από τη Matsushita.

Δεν υπάρχουν σχόλια: