Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Η Microsoft βάζει λίγο "Aero" στα πληκτρολόγιά της

Ένα νέο σετ πληκτρολογίου-ποντικιού παρουσίασε η Microsoft, το οποίο περιλαμβάνει ημιδιάφανα μέρη στο σχεδιασμό του, έτσι ώστε να μιμείται το Aero interface των Windows Vista. Το Microsoft Wireless Laser Desktop 7000 αποτελείται από ένα πολύ λεπτό πληκτρολόγιο με εργονομικές καμπύλες και ένα επαναφορτιζόμενο ποντίκι. Αυτό που κάνει το σετ να ξεχωρίζει είναι ο σχεδιασμός του, εμπνευσμένος από το Aero, με hot keys και ένα πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στο Windows Flip 3D.

Το πληκτρολόγιο διαθέτει πλαίσιο από ματ ημιδιαφανές υλικό, το οποίο αφήνει την αίσθηση του ημιδιάφανου πλαισίου των παραθύρων στα νέα Vista. Ένα από τα χαρακτηριστικά που θεωρούνται σημαντικότερα, είναι τα νέα hot keys, τα οποία μπορεί ο χρήστης να ρυθμίσει [βάζοντας αγαπημένα websites στη μνήμη για άμεση πρόσβαση] απλά πιέζοντας και κρατώντας τα πατημένα, όπως περίπου συμβαίνει με τον προγραμματισμό των ραδιοφωνικών σταθμών σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου.

Η Carla Foster, διευθύντρια marketing στη Microsoft δήλωσε: "Αυτό το πληκτρολόγιο είναι το τέλειο παράδειγμα τού ότι η Microsoft εστιάζει στη σύνδεση του hardware με τα Windows Vista, φέρνοντας την καλαισθησία του Windows Aero στο πληκτρολόγιο".

Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί το σχεδιασμό Comfort Curve της Microsoft, με έξι βαθμούς καμπύλωσης, ενώ το ποντίκι είναι επαναφορτιζόμενο και διαθέτει οριζόντια βάση φόρτισης. Τα LED επάνω στο Wireless Laser Mouse 7000 δείχνουν πότε χρειάζεται φόρτιση.

Το νέο σετ αναμένεται να διατεθεί στην αγορά από τον Απρίλιο με τιμή 129,95 δολάρια.

DailyTech

Δεν υπάρχουν σχόλια: