Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Η νέα προστασία του Blu-ray

Αν και τα κινηματογραφικά στούντιο του Holywood δεν είχαν και πολλές επιλογές όσον αφορά στο format High Definition των νέων κυκλοφοριών τους, εταιρείες όπως οι Disney και Fox είχαν αποφασίσει να επιλέξουν το Blu-ray λόγω του επιπέδου ασφαλείας του. Από τη στιγμή που η προστασία αντιγραφής AACS παραβιάστηκε, επιστρατεύτηκε η νέα μέθοδος BD+. Ωστόσο, όπως κάθε άλλη μέθοδος προστασίας που βασίζεται στο λογισμικό, ήταν θέμα χρόνου και για την BD+ να καμφθεί.

Έτσι, στην πιο πρόσφατη έκδοση του SlySoft AnyDVD HD, 6.4.0.0, αναφέρεται στο αρχείο που απαριθμεί τις βελτιώσεις, ότι το πρόγραμμα αφαιρεί την προστασία BD+ από τους δίσκους Blu-ray. Στο ίδιο κείμενο, μάλιστα, δηλώνεται ότι η αφαίρεση της προστασίας BD+ βελτιώνει τη συμβατότητα με τους τίτλους της Twentieth Century Fox.

Όσον αφορά στην προστασία BD+, ουσιαστικά πρόκειται για μια ενσωματωμένη στο hardware των Blu-ray disc players virtual machine, η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να συμπεριλαμβάνουν εκτελέσιμα αρχεία σε δίσκους Blu-ray, για να εκτελούν διάφορες λειτουργίες προστασίας του περιεχομένου.

Για παράδειγμα, η BD+ virtual machine θα μπορούσε να εκτελεί διαγνωστικούς ελέγχους στο περιβάλλον του host, ώστε να διαπιστώσει αν ο disc player έχει υποστεί επεμβάσεις ή για να επιβεβαιώσει ότι τα κλειδιά προστασίας δεν έχουν αλλαχτεί. Μέρος της προστασίας BD+ ήταν επίσης η εσκεμμένη αλλοίωση του video [corruptions ή modifications] που θα εμπόδιζαν το ripping για πειρατικούς λόγους.

Όλα ωραία και... αυστηρά στη θεωρία [πόσα εκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν για την ανάπτυξη αυτού του λογισμικού, είναι άγνωστο]. Στην πράξη όμως...

DailyTech

Δεν υπάρχουν σχόλια: