Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Η αστυνομία αναζητά "μαϊμούδες" στην CeBΙΤ

Δεκάδες εκθέτες στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών της Ευρώπης βρέθηκαν προ εκπλήξεων αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι γερμανικές αρχές έκαναν επιδρομή σε 51 περίπτερα, απομακρύνοντας κινητά τηλέφωνα, συσκευές πλοήγησης και άλλα gadgets που φαίνεται πως καταπατούν κατοχυρωμένες πατέντες. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press την Πέμπτη, περισσότεροι από 180 υπάλληλοι της αστυνομίας και του τελωνείου έλαβαν μέρος στην επιδρομή, η οποία επηρέασε 51 εκθέτες.
Από τους κατηγορούμενους, οι 24 εκθέτες προέρχονταν από την Κίνα, οι 15 από την Ταϊβάν ή το Χονγκ Κονγκ, 9 από τη Γερμανία και οι υπόλοιποι από την Πολωνία, την Ολλανδία και την Κορέα. Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που αποτέλεσαν το στόχο της, αλλά είπε ότι οι παραβιάσεις πατεντών αφορούσαν συσκευές που διαθέτουν λειτουργίες μετάδοσης MP3, MP4 και ψηφιακού video, DVD players και κενά CD και DVD. Μάλιστα, γέμισαν 68 κούτες με gadgets, έγγραφα και διαφημιστικό υλικό και κράτησαν τις ταυτότητες εννέα ατόμων που θεωρήθηκαν συνεργοί. Ορισμένες φήμες κάνουν λόγο για ένα κινέζικο κλώνο του iPhone από την εταιρεία Meizu ή για έναν φορητό MP3 player της ίδιας εταιρείας.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήρθε ως απάντηση σε έναν αυξανόμενο αριθμό παραπόνων από εταιρείες που κατέχουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και λέγεται πως είχαν προειδοποιήσει τις παρανομούσες εταιρείες πριν από την CeBIT.

CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια: