Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Πριν από σας για σας

Αν περιμένετε την έκδοση 2.0 του firmware του iPhone και αναρωτιέστε αν θα κλειδώσει το ελεύθερο από τα δεσμά της AT&T και των άλλων παρόχων τηλέφωνό σας, μην ανησυχείτε, η iPhode Dev Team έχει φροντίσει να το ξεκλειδώσει και ας μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι το λογισμικό της θα επιτρέψει σε όλα τα ξεκλείδωτα τηλέφωνα να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους, όταν θα κυκλοφορήσει το νέο firmware.

To σπασμένο firmware θα επιτρέψει στους χρήστες να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες του iPhone, να εγκαταστήσουν και να τρέξουν οποιοδήποτε νέο λογισμικό διατίθεται στο App Store της Apple και να χρησιμοποιούν κάθε δίκτυο κινητής, αν δεν μπορούν να το κάνουν ήδη. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, δεν είναι το γεγονός ότι οι hackers προσπαθούν να σπάσουν το firmware, αλλά το ότι το έχουν καταφέρει πριν αυτό κυκλοφορήσει επίσημα.

Πάντως, αντίπαλες ομάδες όπως ο Zibri με το ZiPhone hack ανακοίνωσαν ότι και εκείνες θα παρουσιάσουν σπασμένο το νέο firmware αλλά αρνούνται να το κάνουν πριν την τελική έκδοσή του.

Bit-Tech

Δεν υπάρχουν σχόλια: