Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ο CEO της Toshiba μιλά για την ήττα του HD DVD

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο CEO της Toshiba Corporation, Atsutoshi Nishida, αποκάλυψε πολλές από τις σκέψεις του κατά τις τελευταίες μέρες του "πολέμου" των δύο HD format. Σε ερώτηση σχετικά με το πότε άρχισε να σκέφτεται την αποχώρηση της Toshiba από τη μάχη, ο Nishida υπέδειξε ως κομβικό σημείο τη μετακίνηση της Warner Bros προς το στρατόπεδο του Blu-ray λίγο πριν την CES.



Αν και αρκετοί βλέπουν την πτώση του HD DVD ως μελανή κηλίδα στην πορεία της Toshiba, ο Nishida έχει μια πιο ορθολογιστική αντιμετώπιση. "Στον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να υπολογίζει κανείς τα ρίσκα, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι ικανός να αλλάζει τη στάση του σε περίπτωση λάθους. Εμείς προσπαθούσαμε να νικήσουμε, και εφόσον δεν επρόκειτο να το καταφέρουμε, έπρεπε να παραιτηθούμε, ειδικά από τη στιγμή που οι καταναλωτές ζητούσαν ένα format".

Με την παύση παραγωγής του HD DVD, η Toshiba χάνει ένα προϊόν ανάπτυξης αλλά ο Nishida δεν ανησυχεί. "Το HD DVD ήταν απλώς μία οδός ανάπτυξης. Μία από τις 45 στρατηγικές επιχειρηματικές μονάδες που είχαμε. Απλά έχουμε πλέον 44. Αυτό που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν οι καταναλωτές, είναι ότι τα studio του Hollywood θα διαθέσουν πλέον περισσότερους καινούργιους τίτλους όχι μόνο για Blu-ray αλλά και για το απλό DVD, και ο αριθμός των απλών DVD players είναι πολύ μεγαλύτερος".

Άλλωστε, μία από της βασικές διαφημιστικές αιχμές της Toshiba πριν αποσυρθεί, ήταν ότι τα HD-DVD players της εταιρείας μπορούσαν να κάνουν upscale τα απλά DVD από τα 480p σε 1080i/p. "Αν δείτε απλό DVD σε κάποιο από τα player μας, θα διαπιστώσετε ότι η ποιότητα εικόνας είναι πολύ υψηλή χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό. Μάλιστα, σκοπεύουμε να το αναπτύξουμε τόσο, ώστε οι καταναλωτές να μην μπορούν να εντοπίσουν διαφορές σε σχέση με τα HD DVD."

O Nishida ερωτήθηκε επίσης κατά πόσο σκοπεύει να επενδύσει η Toshiba προς την κατεύθυνση των downloads ψηφιακού περιεχομένου. "Αυτό ελπίζουμε", απάντησε. "Αναπτύσσουμε ήδη τεχνολογίες για αυτόν το σκοπό και τώρα που δεν έχουμε το κομμάτι του HD DVD, θέλουμε να αφιερώσουμε ακόμα περισσότερη ενέργεια σε αυτές.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: