Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ASUS Splashtop Linux σε όλα τα mobos


Η ASUS επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα περιλάβει το Splashtop Linux σε περισσότερες σειρές mobo της και σταδιακά σε όλη τη σειρά προϊόντων της. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το Express Gate [όπως ονομάζει η Asus τη δική της εκδοχή του Splashtop Linux], μια έκδοση του Linux που τρέχει από μνήμη flash και παρέχει άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες [Internet surfing, αναπαραγωγή multimedia/DVD κ.ά.] ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα του υπολογιστή, ενσωματωνόταν μόνο στα ακριβά μοντέλα της εταιρείας [π.χ. P5E3 Deluxe/WiFi-AP]. Από τον Ιανουάριο, η εταιρεία άρχισε να το διαθέτει και στη mainstream σειρά M3, ενώ μόλις χθες η DeviceM [εταιρεία ανάπτυξης του Splashtop] ανακοίνωσε ότι η ASUS επεξέτεινε τη διάθεσή του σε όλη την οικογένεια P5Q mobos [που απαρτίζεται από 12 μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα P5Q Deluxe, P5Q-WS, P5Q3 Deluxe και P5Q-E].

Φυσικά, τα mobos επιτρέπουν την εγκατάσταση και χρήση κάποιου άλλου λειτουργικού συστήματος, αλλά το Express Gate αποτελεί σημαντική ευκολία για όσους θέλουν να ελέγξουν το e-mail τους, να σερφάρουν και να επικοινωνήσουν online, χωρίς να περιμένουν μισό λεπτό [ή και περισσότερο] για να φορτώσουν τα Windows.

Η DeviceVM ελπίζει ότι και άλλοι κατασκευαστές θα στραφούν σε παρόμοιες λύσεις [αξιοποιώντας τη δική της τεχνολογία]. Η ASUS υπολογίζει στη διάθεση εκατοντάδων συστημάτων desktop/laptop που θα ενσωματώνουν mobos με το Express Gate μέσα στο τρέχον έτος.

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: