Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Firefox 3.0


Νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί [τέλη Μαΐου], η Mozilla ξεκίνησε τη διάθεση της Release Candidate 1 του Firefox 3. Ανάμεσα στους σημαντικούς νεωτερισμούς της νέας έκδόσης του δημοφιλούς browser είναι η χρήση της έκδοσης 1.9 Gecko για το rendering των sites. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας ανάπτυξης, το Gecko ανασχεδιάστηκε εξ αρχής και ενσωματώνει, σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του, περί τα 14.000 updates. To αποτέλεσμα είναι ένας ταχύτερος και ασφαλέστερος Firefox.

Εκτός αυτού, δόθηκε σημασία στην αύξηση της ευχρηστίας του browser αλλά στη διευκόλυνση της προσαρμογής του στις επιθυμίες του εκάστοτε χρήστη του.

Στο πεδίο των ρυθμίσεων ασφάλειας εισήχθη, μεταξύ άλλων, η λειτουργία "One-Click Site Info". Έτσι, με ένα κλικ στο εικονίδιο του site [βρίσκεται αριστερά από τη διεύθυνση URL στην περιοχή διευθύνσεων], ξεδιπλώνονται διάφορες πληροφορίες, όπως, για παράδειγμα, σε ποιόν ανήκει το site και αν αυτό προσφέρει μια ασφαλή σύνδεση.

Στις καινοτομίες ανήκει και η ενσωματωμένη προστασία από malware, που σας προειδοποιεί σε κάθε απόπειρα πρόσβασης σε sites που είναι γνωστά ως μη ασφαλή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Firefox εμφανίζει ένα μήνυμα που ενημερώνει το χρήστη για την επικινδυνότητα του site. To πώς εμφανίζεται αυτό το μήνυμα μπορείτε να το δείτε σε αυτό το demo site.

Tέλος, ο Firefox 3.0 υποστηρίζει τη λειτουργία γονικού ελέγχου των Windows Vista, ελέγχει αυτόματα αν ένα εγκαταστημένο add-on είναι παλιό ή όχι, και προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου των αρχείων που κατεβάζετε μ' αυτόν μέσω ενός antivirus του συστήματος.


Mozilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: