Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Gordon Brown οπαδός της Google


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Gordon Brown χαιρέτισε τη Google ως ένα παγκόσμιο πρότυπο σε σχέση με τις πρωτοβουλίες της εναντίον της οικονομικής κρίσης, των καταπιεστικών δικτατόρων και της φτώχειας. Σε ομιλία του ενώπιον ομάδας επιχειρηματιών, που μπορεί να "διαβαστεί" και ως μια πράξη αποδοκιμασίας της μονοπωλιακής Microsoft, o Brown αναφέρθηκε στην ηλιθιότητα του προστατευτισμού στην οικονομία.
Υπογράμμισε ότι το μοντέλο της "ανοικτής" οικονομίας και γενικότερα στάσης είναι αναπόσπαστο στοιχείο του Internet, προβάλλεται άριστα από εταιρείες όπως η Google και πρέπει να εφαρμοστεί και στο διεθνές επίπεδο, τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία. Ο Brown τόνισε χαρακτηριστικά ότι "το εάν το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες θα έχουν αποτέλεσμα, εξαρτάται από το αν υπάρχει γενικότερα 'ανοικτή' διάθεση – εμείς σίγουρα τασσόμαστε υπέρ της μη προστατευτικής οικονομίας".

Για να στηρίξει τη θέση του, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ως παραδείγματα την τηλεφωνία, την τηλεόραση και τις τεχνολογίες των υπολογιστών, χαρακτηρίζοντάς τις ως τον καρπό μιας ανοικτής, μη προστατευτικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, μίλησε για το δικό του όραμα της παγκοσμιοποίησης, που αντλεί τα προσδιοριστικά χαρακτηριστικά του από το ίδιο το Internet: ανοικτή στάση, ευελιξία, ενσωμάτωση και ενδυνάμωση. Ο δικός του ιδανικός κόσμος, με βάση αυτά τα δεδομένα, θα ενώνει τους ανθρώπους μέσω της ανοικτής επικοινωνίας και της χωρίς περιορισμούς ανταλλαγής ιδεών και αγαθών.
Η δική μας άποψη: Ξύλινος λόγος, παρωχημένες και στερεοτυπικές εκφράσεις, αδυναμία κατανόησης της πραγματικής δυναμικής της νέας εποχής. Κοινώς, αερολογίες.

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: