Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Σημαντική διεύρυνση Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών


Η Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών [ΕΝ.Ε.Β.Η.], σημειώνοντας σταθερούς και ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα στο 2008, μεταφέρει σήμερα ελπιδοφόρα μηνύματα για τις βάσεις που τίθενται στη στρατηγική συμμαχία βιομηχανίας και ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων της χώρας στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΝ.Ε.Β.Η., που αποτελεί την πρώτη βιομηχανική ένωση που εντάσσεται στην πρωτοβουλία Corallia, ο αριθμός των μελών της φτάνει πλέον τα πενήντα τέσσερα, εκ των οποίων, 33 επιχειρήσεις και 15 ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, έναντι μόλις 13 επιχειρήσεων το 2006.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Ε.Β.Η, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής στο Μαρούσι, έγιναν δεκτά 14 νέα μέλη, από τα οποία 11 ακαδημαϊκά τμήματα και εργαστήρια που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να υλοποιείται το όραμα για ουσιαστική συνεργασία βιομηχανίας και ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα, να τίθενται στέρεες βάσεις για την περαιτέρω ωρίμανση και ανάπτυξη του Cluster Μικροηλεκτρονικής.
Τα νέα μέλη είναι οι εταιρείες Micrel A.E. [τακτικό μέλος], Dynesys A.E. [τακτικό μέλος], Tropical A.B.Ε.E. [συνδεδεμένο μέλος] καθώς και τα εξής τμήματα και εργαστήρια ΑΕΙ και ΤΕΙ: Εργαστήριο Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών, Εργαστήριο Σχεδίασης VLSI Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Η/Υ Πανεπιστημίου Πατρών, Εργαστήριο HPC Πανεπιστημίου Πατρών, Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Τμήματος Φυσικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Η/Υ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Επιστήμης και Τεχν. Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Εργαστήριο Επικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας Ιόνιου Πανεπιστημίου, Τμήμα Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Χαλκίδας.
Σε σχετική του αναφορά, ο Γενικός Διευθυντής του Corallia και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. "Αθηνά", καθ. Βασίλειος Μακιός, δήλωσε: "Λαμβάνουμε καθημερινά θετικά μηνύματα για το μέλλον της ελληνικής καινοτομίας μικροηλεκτρονικής και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυτά, με πίστη στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, μεταφράζονται σε πράξεις. Είμαστε σίγουροι ότι η πορεία μεγέθυνσης της εγχώριας δραστηριότητας θα συνεχιστεί αμείωτη στο προσεχές διάστημα και θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων για την τοποθέτηση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη".

Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών

Δεν υπάρχουν σχόλια: