Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Φθηνότερο το EeePC με Windows XP στην Αυστραλία


Κατά 50 δολάρια Αυστραλίας φθηνότερο θα είναι το Eee PC με Windows XP από την έκδοση με Linux στην επόμενη αναβαθμισμένη σειρά Eee PC που θα διατεθεί στη χώρα, σύμφωνα με αναφορές του Information Week. Βέβαια, το μοντέλο με Linux θα διαθέτει σκληρό δίσκο 20GB, ενώ η αντίστοιχη έκδοση με Windows XP μόλις 12GB, κάτι που μοιάζει αρκετά παράλογο, μια και τα Windows XP απαιτούν περισσότερο χώρο από ό,τι μια μινιμαλιστική εγκατάσταση του Linux [όπως αυτή που συναντάμε προεγκατεστημένη στη σειρά της Asus].

Η διαφορά των 8GB στη χωρητικότητα των δύο εκδοχών κατά πολλούς αποτελεί ένα πρόσχημα ώστε να προωθηθεί κυρίως η έκδοση με τα Windows XP [ένα λειτουργικό σύστημα που έχει ήδη στην πλάτη του 8 περίπου χρόνια ζωής], πράγμα που κάνει τους ειδικούς να μιλάνε για "ανιέρη" συμμαχία Asus – Microsoft.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η τιμή και για τα δύο μοντέλα θα είναι ακριβώς η ίδια, καθώς η Microsoft θέλει να αποφύγει πιθανά νέα προβλήματα με τις ελεγκτικές αρχές [αφού τελεί ακόμα υπό την επίβλεψή τους μετά τη γνωστή υπόθεση με τη μονοπωλιακή τακτική που ακολουθούσε στο παρελθόν].

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: