Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Microsoft σχεδιάζει προϊόντα και υπηρεσίες που θα είναι εύκολα προσβάσιμα


Υπηρεσίες και λύσεις λογισμικού που διαθέσιμες και προσβάσιμες μέσa από διαφορετικές κατηγορίες συσκευών (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.) αλλά και εφαρμογές, όπως είναι ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο (web browser), είναι ένας από τους κύριους άξονες πάνω στους οποίους κινείται η Microsoft.
Παράλληλα, τα στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο δηλώνουν ότι τα Windows Vista μπορεί να μην έχουν την αποδοχή που ανέμενε αρχικά η Microsoft, σπεύδουν να προσθέσουν, όμως, ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος.
Τα Windows Vista έχουν εγκατασταθεί σε περίπου 140 εκατ. υπολογιστές παγκοσμίως. Παρότι, όμως, τα Vista παρουσιάστηκαν στο τέλος Ιανουαρίου του 2007, η επόμενη γενιά αναμένεται να είναι διαθέσιμη το 2010. Και αυτό δεν οφείλεται στο ότι τα Vista έχουν αποτύχει, όπως υποστήριξαν αρκετοί αναλυτές.
«Ουσιαστικά, επανερχόμαστε στον στόχο που έχουμε θέσει -και τηρήσει με εξαίρεση την εξαετία μεταξύ των ΧΡ και των Vista- για το λανσάρισμα νέας γενιάς των Windows», ήταν η απάντηση του Μπραντ Μπρουκς, αντιπρόεδρου της Microsoft με ευθύνη το μάρκετινγκ των Windows, στο «Εθνος της Κυριακής» κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης από την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Microsoft στο Ρέντμοντ των ΗΠΑ.
ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
Η στρατηγική της Microsoft, αυτή την περίοδο, επικεντρώνεται στην προώθηση υπηρεσιών και εφαρμογών που θα είναι διαθέσιμες σε οποιαδήποτε συσκευή αλλά και στο Internet, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
Πρακτικά, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος στην επιχειρηματική μονάδα information worker Κρις Καποσέλα, αυτό σημαίνει ότι ένας χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο e-mail του ή στο σύστημα διαχείρισης των σχέσεων της επιχείρησης που εργάζεται με τους πελάτες της, είτε βρίσκεται μπροστά σε έναν υπολογιστή είτε από το κινητό του είτε μέσα από έναν απλό web browser.
Ακόμη και εφαρμογές του Office, όπως είναι η επεξεργασία κειμένου, είναι εφικτές μέσω μόνο ενός browser χωρίς απαραιτήτως να είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείται.
Οι υπηρεσίες Live (για τους καταναλωτές) και Online (για τις επιχειρήσεις) έχουν αρχίσει να προσφέρονται σταδιακά και η αποδοχή τους είναι αρκετά ικανοποιητική. Ουσιαστικά, πρόκειται για την απάντηση της Microsoft στις εταιρείες που προωθούν εφαρμογές που είναι διαθέσιμες αποκλειστικά μέσω Web.
Ενδιαφέρον είναι, πάντως, το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν συνδρομή, ενώ οι απλοί καταναλωτές δεν χρεώνονται, καθώς τα έσοδα θα προέρχονται από τη διαφήμιση.
Η online διαφήμιση είναι ένας τομέας που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Microsoft και ήταν ένας από τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Yahoo. Προσφορά η οποία, πάντως, αποσύρθηκε, γεγονός που έχει αρχίσει να διαμορφώνει νέες εξελίξεις
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Μία νέα τεχνολογία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που συνδυάζει τις δυνατότητες των πλατφορμών Adobe Flash Lite και Java ΜΕ ανακοίνωσε η Sony Ericsson. Το όνομα αυτής είναι Project Capuchin και αναμένεται να διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες των δημιουργών εφαρμογών.
ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
Ενα πρότυπο που θα επιτρέψει στους συνδρομητές δικτύων WiMax να έχουν πρόσβαση σε αντίστοιχα δίκτυα όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα επιδιώκουν να αναπτύξουν οι ενώσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Στο πλάνο περιλαμβάνεται και η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ WiMax και WiFi.
ΣΕ 49%...
... εκ των οποίων το 20% σε καθημερινή βάση, διαμορφώνεται το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών με παιδιά, όπου γίνεται χρήση του Internet από τα μικρότερα σε ηλικία μέλη τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας.
iΡhone 2
Μέσα στον Ιούνιο είναι πολύ πιθανό να είναι διαθέσιμη η επόμενη έκδοση του iPhone, του κινητού τηλεφώνου της Apple, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες. Η νέα έκδοση θα λειτουργεί και σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: