Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Norton 360 Version 2.0


Η Symantec Corp., κατασκευαστής του λογισμικού Norton Security, ανακοίνωσε τη διάθεση της δεύτερης έκδοσης της βραβευμένης όλα-σε-ένα λύσης ασφάλειας, Norton 360. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Norton 360 περιλαμβάνει τεχνολογία για την προστασία του browser, η οποία αντιμετωπίζει drive-by downloads και άλλες νέες ή άγνωστες απειλές που εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία του Internet Explorer. Με την εξελιγμένη προστασία antivirus, antispyware, firewall και εισβολών [intrusion] καθώς και την ισχυρή τεχνολογία για ανίχνευση συμπεριφορών [SONAR], οι χρήστες του Norton 360 έχουν πολυεπίπεδη προστασία από τις διαδικτυακές απειλές.

Με περίπου 58% των πελατών του Norton 360 να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές και 68% να πραγματοποιούν συχνά αγορές στο Διαδίκτυο, η Symantec εντόπισε την αυξανόμενη ανάγκη για αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο με ευκολία και ασφάλεια. Λόγω αυτής της ανάγκης, το Norton 360 περιλαμβάνει και την Ασφάλεια Ταυτότητας Norton [Norton Identity Safe], που αποθηκεύει με ασφάλεια κωδικούς και άλλες προσωπικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Από το Φεβρουάριο του 2007, την ημέρα διάθεσης του Norton 360, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια χρήστες υπολογιστών έχουν αξιοποιήσει το online backup του προϊόντος, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι γι' αυτούς η προστασία των αναντικατάστατων φωτογραφιών, της μουσικής και των εγγράφων τους. Τώρα, η προστασία των κρίσιμων αρχείων είναι ακόμα πιο απλή κι εύκολη για όσους αξιοποιούν τη λειτουργικότητα backup του Norton 360. Οι επιλογές για τη δημιουργία τοπικών αντιγράφων ασφαλείας συμπεριλαμβάνουν Blu-Ray, iPods, δίσκους HD-DVD ή drives κοινής χρήσης, εσωτερικές θύρες, CD/DVD θύρες, θύρες USB, mapped network drives ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους

Ένα επίσης νέο στοιχείο του Norton 360 είναι το Network Monitoring, το οποίο ελέγχει την κατάσταση της ασύρματης ασφάλειας, χαρτογραφεί συνδεδεμένα μηχανήματα, προειδοποιεί τους χρήστες όταν έχουν συνδεθεί σε κάποιο επικίνδυνο δίκτυο και παρέχει εξειδικευμένες οδηγίες για τι διαχείριση των ρυθμίσεων του δικτύου ασφαλείας.

Το Smart Background Scheduler του Norton 360 έχει εμπλουτιστεί με τη δυνατότητα να μην επιτρέπει σε διαδικασίες να ξεκινούν αυτόματα, όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας μέσω μπαταρίας, ενώ ελαχιστοποιεί και το bandwidth για online αντίγραφα ασφαλείας προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις στην επίδοση. Οι χρήστες του Norton 360 έχουν την επιλογή να ελέγχουν χειροκίνητα, μεμονωμένα αρχεία και φακέλους και να κλείνουν τον υπολογιστή τους μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου, οι εγγραφές στη Registry -τον κατάλογο στον οποίο αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις και οι επιλογές για το λειτουργικό σύστημα– μπορούν να επηρεάσουν την αποδοτικότητα και την ταχύτητα ενός υπολογιστή. Το Registry File Cleanup του Norton 360 ενισχύει την απόδοση του υπολογιστή διαγράφοντας άχρηστες καταχωρήσεις.

Το Norton 360 διαθέτει και υποστήριξη One-Click. Οι χρήστες μπορούν να λύσουν κοινά προβλήματα γρήγορα με το Auto-fix και να επικοινωνήσουν με τους τεχνικούς της Symantec μέσω τηλεφώνου, e-mail ή chat, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να αποκτήσουν δυνατότητες γονικού ελέγχου [Parental Control] και AntiSpam μέσω ενός προαιρετικού πακέτου που είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο χωρίς καμία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η έκδοση 2.0 του Norton 360 είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσω του online καταστήματος της Symantec στο www.symantecstore.com καθώς και στα διάφορα σημεία λιανικής πώλησης όπως και τους μεταπωλητές του δικτύου. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησής της είναι €79,90 [περιλαμβάνει συνδρομή ενός έτους για τη χρήση του προϊόντος και τη λήψη updates προστασίας Symantec] και το πρόγραμμα μπορεί να εγκατασταθεί σε μέχρι τρεις υπολογιστές. Το προϊόν περιλαμβάνει 2 GΒ online αποθήκευσης, ενώ μπορεί να αγοραστεί και επιπλέον χώρος.



Symantec

Δεν υπάρχουν σχόλια: