Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Καταρρέουν τα Vista και έρχονται τα Windows 7


Η επόμενη έκδοση των Windows, που φέρει την προσωρινή ονομασία Windows 7, αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα του αναμενόμενου, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς, με μία δήλωσή του που προκάλεσε έκπληξη στην αγορά. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας που θα διαδεχτεί τα Windows Vista, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά μόλις πέρυσι, ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η ανακοίνωση του Μπιλ Γκέιτς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ημερίδας για την εταιρική φιλανθρωπία της Inter-American Development Bank, που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Απατώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γκέιτς ανέφερε ότι «Κάποια στιγμή του χρόνου ή περίπου τότε, θα έχουμε έτοιμη τη νέα έκδοση των Windows».

Τα Windows Vista κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2007, συναντώντας μία χλιαρή υποδοχή από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού παρά τη δυνατή προώθησή τους στην αγορά από την Microsoft.

Η εταιρεία είχε εξαρχής ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση των Windows το 2010, εκφράζοντας έμμεσα τη δέσμευσή της να ανανεώνει σε πιο τακτικά διαστήματα το λειτουργικό της σύστημα, καθώς πλέον συναντά έντονο ανταγωνισμό στην εν λόγω αγορά, όπου το μερίδιο των Windows συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο.

Αναλυτές υποστηρίζουν ωστόσο ότι η νέα έκδοση αναμενόταν ακόμη αργότερα, καθώς η εταιρεία δεν καταφέρνει πάντα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που θέτει εξαρχής.

Εκπρόσωπος της Microsoft υποστήριξε ότι η δήλωση του Γκέιτς αφορούσε τη διάθεση των δοκιμαστικών εκδόσεων, οι οποίες παραδοσιακά προηγούνται του τελικού προϊόντος που κυκλοφορεί στην αγορά.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει τη διάθεση δοκιμαστικών εκδόσεων, με την κωδική ονομασία Milestone 1, σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες της.

Πρωτοποριακές δυνατότητες στη νέα έκδοση
Ο Μπιλ Γκέιτς απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει η επόμενη έκδοση των Windows. «Είμαι ξετρελαμένος με τις πολλαπλές δυνατότητες που θα παρέχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ομιλίας του. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η νέα έκδοση των Windows αναμένεται να περιλαμβάνει ειδικά χαρακτηριστικά για τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και δυνατότητες αφής, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να εργάζονται απευθείας επάνω στην οθόνη εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: