Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Ημέρες Καινοτομίας


Στις 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης "Ημέρες Καινοτομίας: Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα – Επενδύοντας στη γνώση", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του προγράμματος της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακή Ελλάδα, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας [ΣΕΠΕ] και του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων [ΣΕΝ]. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Το Βήμα και η διαδικτυακή πύλη in.gr.
Η εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft και διαρκεί δύο ημέρες, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε η Microsoft Ελλάς πέρυσι, στοχεύοντας στην εκκίνηση ενός δημόσιου διαλόγου σχετικά με την πρόοδο της καινοτομίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Χρήστος Τσάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς υποδέχτηκε, κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης εκπροσώπους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων για τους νέους, οι οποίοι συζήτησαν για τους τρόπους που η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και βάση δημιουργίας. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην υπάρχουσα κατάσταση και στα διαφαινόμενα βήματα προόδου, ενώ, παράλληλα, ανέλυσαν παραδείγματα επιχειρήσεων που σημειώνουν επιτυχία μέσω της καινοτόμου αξιοποίησης των τεχνολογικών εξελίξεων και δυνατοτήτων. Ταυτόχρονα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρεχόταν σε φοιτητές και νέους επιχειρηματίες η δυνατότητα της παρουσίασης και συζήτησης των καινοτόμων επιχειρηματικών τους ιδεών με το κοινό της εκδήλωσης.
Κεντρικός ομιλητής της πρώτης ημέρας της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης και προώθησης των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που αναπτύσσονται από τους νέους Έλληνες προς όφελος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο Jan Muehlfeit, President, Microsoft Central & Eastern Europe, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Microsoft σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες ενθαρρύνουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσφέροντας εργαλεία που ενδυναμώνουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.
Τις ομιλίες ακολούθησαν συζητήσεις σε ειδικές θεματικές ενότητες. Στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας συζητήθηκαν τα εργαλεία ανάπτυξης νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης, το κοινό, στην πλειονότητά του φοιτητές και νέοι επιχειρηματίες, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε πρακτικό επίπεδο για τη δραστηριότητα φορέων νεανικής επιχειρηματικότητας και την επιτυχημένη πορεία πρωτοπόρων επιχειρηματικών δράσεων που έχουν αναπτυχθεί από νέους. Βασικό συμπέρασμα των συζητήσεων και των παρουσιάσεων ήταν η δυναμική που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από καινοτόμες ιδέες που προέρχονται από τους νέους και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους και μετεξέλιξής τους σε επιχειρηματικές πρακτικές, μέσα από την υποστήριξη και ενθάρρυνση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η εκδήλωση "Ημέρες Καινοτομίας" συνεχίζεται και την Τετάρτη 21 Μαΐου, επικεντρωνόμενη σε θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής έρευνας. Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας, θα γίνει η παρουσίαση των τριών καλύτερων συμμετοχών του Ελληνικού Φοιτητικού Διαγωνισμού "Imagine Cup 2008", που εφέτος έχει ως θέμα το περιβάλλον και υποστηρίζεται από τη WWF Ελλάς. Επιπλέον, θα αναδειχτεί και η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, τον Ιούλιο. Η βράβευση της νικήτριας ομάδας θα γίνει από την Υπουργό Απασχόλησης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.


Microsoft Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: