Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Το παρασκήνιο της μη εξαγοράς της Yahoo από τη Microsoft


Ο CEO της Yahoo επιβεβαίωσε πως η Microsoft δεν ενδιαφέρεται πλέον να εξαγοράσει την εταιρεία του, ωστόσο εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης άλλων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο AP, ο Yang δήλωσε πως η εταιρεία του δεν “πολιορκείται πλέον” από την Microsoft, ωστόσο ο Steve Ballmer διαπραγματεύεται με τη Yahoo πιθανές συνεργασίες σε άλλα επίπεδα. Ο Yang μάλιστα επεσήμανε πως το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo είναι ανοικτό σε τέτοιες "καλοπροαίρετες" διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες.
Κάτι που προέκυψε από τις δηλώσεις του Yang [αλλά είχαν ήδη επισημάνει ειδικοί αναλυτές], είναι πως εφόσον ο Ballmer ήθελε πραγματικά να εξαναγκάσει τη Yahoo σε εξαγορά, θα μπορούσε να είχε μια πιο επιθετική στρατηγική και να προσπαθήσει να "εκτοπίσει" το διοικητικό συμβούλιό της. Επίσης, ο Yang αποκάλυψε πως η Microsoft ήταν αυτή που υπαναχώρησε στις θέσεις της και διέκοψε τα “παζάρια” για την εξαγορά.
Ο Yang επί του παρόντος αντιμετωπίζει μια "ανταρσία" από μερίδα μετόχων της Yahoo που τον επικρίνει για την στάση και τους χειρισμούς του στην όλη υπόθεση. Οι μέτοχοι είναι εκνευρισμένοι από το γεγονός ότι η αποτυχία ολοκλήρωσης της συμφωνίας τούς κόστισε εκατομμύρια δολάρια. Ο Yang, τέλος, επισήμανε πως η Microsoft ενδιαφέρεται ακόμα για τη Yahoo και πως υπό τις κατάλληλες συνθήκες [που δεν αφορούν μόνο στην τιμή αγοράς των μετοχών], το διοικητικό συμβούλιο θα ενέκρινε μια τέτοια συμφωνία.

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: