Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου για την AMD


Η AMD ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. τα οποία κάθε άλλο παρά θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Με τζίρο χαμηλότερο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές απώλειες ύψους 358 εκατομμυρίων δολαρίων και λειτουργικές απώλειες 264 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο η AMD παρουσιάζει συνεχώς απώλειες, ήρθε η ώρα για αναδιοργάνωση της εταιρείας. "Είναι σαφές ότι το επιχειρηματικό μας περιβάλλον άλλαξε ήδη από το δεύτερο μισό της περασμένης χρονιάς, όταν είδαμε ότι μερικές από τις μη βασικές μας επιχειρήσεις ήταν σε πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας. Σήμερα αυτό το γεγονός είναι αμφισβητήσιμο", δήλωσε ο Hector Ruiz, CEO της AMD.
"Ως αποτέλεσμα, ξεκινάμε μια φάση σημαντικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας μας προκειμένου να επιλύσουμε τα παρακάτω: Χρειάζεται να παρατηρήσουμε ενδελεχώς όλες μας τις επιχειρηματικές κινήσεις ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα βασικά προϊόντα των επεξεργαστών x86 και των καρτών γραφικών βρίσκονται σε μια υγιή πορεία προς την κορυφή και την κερδοφορία. Επιπλέον, πρέπει να παρατηρήσουμε και τις μη βασικές μας επιχειρήσεις και να εξετάζουμε πως αυτές ταιριάζουν στα σχέδιά μας για ανάπτυξη και κερδοφορία.”




Dailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια: