Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Η επιστροφή των κλώνων


Από ό,τι φαίνεται, η επιτυχία της Apple τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει την όρεξη σε κάποιες εταιρείες, που έσπευσαν να παρουσιάσουν και να διαθέσουν στην αγορά υπολογιστές συμβατούς με… Mac. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι ανάλογο. Παλιότερα, και πριν την επιστροφή του Steve Jobs το 1997, υπήρχαν ανάλογες προτάσεις από διάφορους κατασκευαστές hardware. Με την επάνοδο, όμως, του Jobs στο τιμόνι της Apple, όλες οι άδειες που είχαν παραχωρηθεί, ανακλήθηκαν, με αποτέλεσμα το ουσιαστικό τέλος της συγκεκριμένης αγοράς.
Μια νέα εταιρεία με το όνομα Psystar παρουσίασε πρόσφατα έναν συμβατό με Mac υπολογιστή με κόστος που, τουλάχιστον στις HΠΑ, δεν ξεπερνά τα 399 δολάρια. Ο OpenMac, όπως ονόμασε τον υπολογιστή της η Psystar, αποτελείται από συνηθισμένα υποσυστήματα, τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει οποιοσδήποτε, όπως έναν επεξεργαστή 2,2GHz Intel Core 2 Duo, μνήμη 2GB DDR2 677 κ.λπ.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό, πάντως, της νέας αυτής πρότασης είναι η τιμή της, καθώς το φθηνότερο PC που μπορεί να αγοράσει κανείς από την ίδια την Apple είναι το Mac Mini με κόστος 599 δολάρια.

blogs.zdnet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: