Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων μέσω Web


Με το web-based σύστημα που διαθέτει, η εταιρεία Sungevity προσφέρει τη δυνατότητα αποτίμησης των δυνατοτήτων για χρήση της ηλιακής ενέργειας, που έχει μια κατοικία, μέσω δορυφορικών δεδομένων. Οι πελάτες που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν ένα τέτοιο σύστημα, μπαίνουν στο site και απλά δίνουν τη διεύθυνσή τους και μερικές πληροφορίες για το μηνιαίο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Μέσα σε 24 ώρες θα λάβουν μια προσφορά για την εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος, μια εκτίμηση του κέρδους που θα έχουν για 25 χρόνια καθώς και άλλες πληροφορίες, όπως την εμφάνιση που θα έχει το σπίτι τους μετά την εγκατάσταση των ηλιακών πάνελ. Τυπικά, όλα αυτά θα απαιτούσαν πολλές μέρες και εξέταση της φυσικής κατάστασης της οροφής του σπιτιού. Η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, όπως το Microsoft Virtual Earth του οποίου τα δεδομένα αξιοποιεί, μαζί με τη δυνατότητα των δορυφορικών εικόνων από πολλαπλές γωνίες.
Επιπλέον, με μερικά μόνο κλικ οι πελάτες μπορούν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού και να καταθέσουν το ποσό. Πρόκειται για μια πολύ συμφέρουσα λύση μια και μπορεί να εξοικονομήσει το 25% του κόστους της ενέργειας που χρειάζεται μια κατοικία. Προς το παρόν, η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει τις υπηρεσίες της μόνο στην Καλιφόρνια, αλλά σκοπεύει να αναπτυχθεί και αλλού, μελετώντας ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασιών με αντιπροσώπους. Ελπίζουμε να δούμε κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα.

C|net News

Δεν υπάρχουν σχόλια: