Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Έσπασε το Leopard της Apple σε δυό λεπτά


Τόσο χρόνο χρειάστηκε ο Charlie Miller για να σπάσει τις δικλείδες ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος της Apple, σε διαγωνισμό στο Βανκούβερ. Οι συμμετέχοντες του ετήσιου διαγωνισμού CanSecWest έπρεπε να σπάσουν τα μέτρα ασφαλείας σε τρία διαφορετικά laptops με λειτουργικά συστήματα Vista Ultimate SP1, Leopard OS X 10.5.2 και Ubuntu 7.10. Στόχος του διαγωνισμού είναι να εξακριβωθεί έστω και ανεπίσημα ποιό λειτουργικό σύστημα είναι ποιό ασφαλές ή πιο ευάλωτο.
Ο Charlie Miller, αναλυτής ασφαλείας που έγινε πρόσφατα γνωστός με το σπάσιμο του iPhone (φαίνεται πως έχει εξειδίκευση σε προϊόντα της Apple), χρησιμοποίησε τεχνική phishing, για να στείλει τον υπολογιστή με το Leopard, σε ιστοσελίδα που περιείχε κακόβουλο κώδικα. Ο κώδικας τελικά μέσα σε 2 λεπτά έσπασε την προστασία του φορητού, χαρίζοντας έτσι στον Miller τα πιο γρήγορα και ίσως εύκολα 10.000 δολάρια που ήταν και το έπαθλο από τον χορηγό.

Μέχρι τώρα τα Vista και το Ubuntu στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αμύνονται αρκετά καλά απέναντι στις επιθέσεις των «κακόβουλων» χάκερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: