Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση συμφωνίας εξαγοράς της Netmed NV


Η Forthnet ανακοίνωσε στις 14 Απριλίου ότι υπέγραψε σύμβαση με τις εταιρείες Myriad International Holding B.V. και Teletypos Cyprus Limited για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών των εταιρειών NetMed Ν.V. και Intervision [Services] B.V. έναντι 490.000.000 ευρώ. Η NetMed N.V. είναι μητρική των NetMed Hellas A.E. και Multichoice Hellas A.E. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο [Nova].
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω νέας θυγατρικής της Forthnet που θα συσταθεί γι' αυτόν το σκοπό, τελεί υπό ορισμένες αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισής της και της έμμεσης αλλαγής ελέγχου συνδεδεμένων με τη NETMED N.V. επιχειρήσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και της έγκρισης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.
Τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξαγορά θα προέλθουν από της ακόλουθες πηγές:
1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί η άντληση έως 300.000.000 ευρώ. Προς το σκοπό αυτό, εντός των προσεχών ημερών το Δ.Σ. της Forthnet θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση.
2. Από μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό, που θα λάβει τη μορφή ομολογιακού δανείου. Η Forthnet έχει συμφωνήσει τους βασικούς όρους χρηματοδότησης με όμιλο Ελληνικών Τραπεζών.

Forthnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: