Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Οι χρήστες του Wii δεν παίζουν


Η Nintendo έχει κατορθώσει να επεκτείνει τη δημοτικότητα του Wii σε κοινό πέρα από τους παραδοσιακούς gamers, γεγονός που, αν και αναμφίβολα θετικό, έχει κάποιες επιμέρους αρνητικές συνέπειες: οι μη gamers χρήστες της κονσόλας δεν αγοράζουν πολλούς νέους τίτλους. Συγκεκριμένα, από σχετική έρευνα της Wedbush Morgan προκύπτει ότι οι κάτοχοι του Nintendo Wii αγοράζουν κατά μέσο όρο 3,7 παιχνίδια το χρόνο, σε αντίθεση με τους κατόχους των Xbox 360 και PS3 που επενδύουν σε 4,7 και 4,6 νέους τίτλους/χρόνο αντίστοιχα.
Πράγματι, φαίνεται –βάσει τόσο στατιστικών όσο και εμπειρικών αποδείξεων- ότι πολλοί κάτοχοι του Wii περιορίζονται στη διασκέδαση με το Wii Sports που συνοδεύει την κονσόλα, και δε δαπανούν άλλα χρήματα.
Οι σκληροπυρηνικοί χρήστες αγοράζουν περισσότερα παιχνίδια, γιατί αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στο gaming. Οι περιστασιακοί gamers δεν είναι το κοινό που θα εξασφαλίσει σε οποιαδήποτε παιχνιδομηχανή την αντοχή στο χρόνο [μια και τα έσοδα της κατασκευάστριας εταιρείας προκύπτουν κυρίως από τα ποσοστά πώλησης τίτλων και όχι από τις πωλήσεις της ίδιας της μηχανής]. Με απλά λόγια, παρά την εντυπωσιακή δημοτικότητα και την εμπορική επιτυχία της, η κονσόλα της Nintendo μπορεί να αποδειχθεί μακροπρόθεσμα μια μέτρια επιχειρηματική κίνηση από άποψη εσόδων.

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: