Τρίτη 22 Απριλίου 2008

H ΕΑ παρατείνει την πρότασή της στην Take-Two


Η εταιρεία Electronic Arts ανακοίνωσε την παράταση της προσφοράς της για τις μετοχές της εταιρείας Take-Two Interactive Software επιμένοντας στην προσπάθειά της να εξαγοράσει [και να αφομοιώσει] τη δημιουργό μιας από τις πιο διάσημες και κερδοφόρες σειρές τίτλων παιχνιδιών για υπολογιστές και κονσόλες, του Grand Theft Auto.
Χωρίς την παράταση, η πρόταση θα έπαυε να ισχύει από την Παρασκευή, 18 Απριλίου. Η προσφορά της εταιρείας από το Redwood City παρέμεινε στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο ποσό μεταφράζεται σε 25,74 δολάρια ανά μετοχή, λίγο πιο κάτω από τα 26 δολάρια, γεγονός που οφείλεται σε μια αλλαγή στο επιχειρηματικό πλάνο της Take-Two, η οποία επιτρέπει την έκδοση 1,5 εκατομμυρίου επιπλέον μετοχών για την εταιρεία διαχείρισης της Take-Two Interactive Software, ZelnickMedia.

H Ε.Α επανέλαβε τη θέση της και έκανε γνωστό επίσης ότι όσο καθυστερεί η ενδεχόμενη εξαγορά της Take-Two από την ίδια, τόσο πιο αβέβαιη είναι η δυνατότητά της να εμμείνει στο ύψος της προσφοράς της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας Morgan Securities την περασμένη Παρασκευή, η EA τελικά θα καταφέρει να εξαγοράσει την Take-Two Interactive Software με κόστος λίγο παραπάνω από την ισχύουσα αυτήν τη στιγμή προσφορά της.


HardOCP

Δεν υπάρχουν σχόλια: