Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Η Sony BMG κατηγορείται για πειρατεία λογισμικού


Από τους πλέον σκληρούς πολέμιους της πειρατείας, η Sony BMG φαίνεται να πιάστηκε να χρησιμοποιεί η ίδια πειρατικό λογισμικό, σύμφωνα με μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος της γαλλική εταιρεία. H PointDev, η οποία αναπτύσσει εργαλεία για τη διαχείριση servers με Windows, δέχτηκε κλήση τηλεφωνικής υποστήριξης για το προϊόν της Ideal Migration. Όταν η PointDev ζήτησε το license key, η απάντηση που δόθηκε από την άλλη πλευρά ήταν γνωστό κλειδί που χρησιμοποιείται σε πειρατικές εγκαταστάσεις.

H PointDev χρησιμοποίησε αυτήν την πληροφορία και απευθύνθηκε στα δικαστήρια ζητώντας δέσμευση μεγάλου μέρους των περιουσιακών στοιχείων της Sony BMG, επικαλούμενη ζημίες της τάξης των 300.000 ευρώ. Σε έφοδο στα γραφεία της Sony BMG, το πειρατικό λογισμικό βρέθηκε εγκατεστημένο σε τέσσερεις servers ενώ η BSA πιστεύει πως μέχρι και το 47% του λογισμικού που χρησιμοποιεί η Sony BMG μπορεί να είναι πειρατικό.

Για την ώρα, η κατηγορούμενη εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια σχετική δήλωση. Αυτό όμως που είναι βέβαιο, ανεξάρτητα από την κατάληξη της ιστορίας, είναι ότι η Sony BMG έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα αξιοπιστίας στον αγώνα της κατά της πειρατείας της μουσικής.

Ars Technica

Δεν υπάρχουν σχόλια: