Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Ανακύκλωση με το νέο πρόγραμμα "Green Pact" της Epson


Η Epson παρουσιάζει ένα φιλόδοξο, περιβαλλοντικά "ευαίσθητο" πρόγραμμα συλλογής δοχείων toner σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη μείωση απόρριψης άχρηστων υλικών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανισμούς όλων των μεγεθών, προσφέροντας δύο διαφορετικές επιλογές για τη διαδικασία συλλογής, προκειμένου αυτή να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη.
Τα δοχεία toner της Epson για τους εκτυπωτές laser έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση πλήρως ανακυκλώσιμων υλικών και τα δοχεία που συλλέγονται μέσω του προγράμματος χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί μια ευρεία γκάμα νέων προϊόντων. Όλα τα εξαρτήματα των δοχείων ανακυκλώνονται, έτσι ώστε να μην υπάρχουν υλικά που θα πεταχτούν. Πέρα από τη μείωση της απόρριψης άχρηστων υλικών, η χρήση ανακυκλωμένων υλικών κατά την παραγωγή νέων προϊόντων ελαττώνει τη χρήση πρώτων υλών καθώς και τη συνολική ενέργεια που καταναλώνεται κατά την παραγωγική διαδικασία.
Οι πελάτες της Epson έχουν δύο επιλογές ως προς τη διαδικασία συλλογής. Οι μεγαλύτεροι οργανισμοί, που χρησιμοποιούν περισσότερα από τριάντα δοχεία ετησίως, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Epson για να παραγγείλουν ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κουτί, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά και μέσα στο οποίο μπορούν να πετούν τα χρησιμοποιημένα δοχεία. Όταν το κουτί αυτό γεμίσει, τα γραφεία των οργανισμών μπορούν να επικοινωνήσουν με την Epson μέσα από την ιστοσελίδα της και το κουτί ανακύκλωσης περισυλλέγεται και μεταφέρεται στο πλησιέστερο κέντρο ανακύκλωσης. Οι μικρότεροι οργανισμοί μπορούν να επωφεληθούν μιας ταχυδρομικής υπηρεσίας, η οποία προσφέρεται χωρίς χρέωση. Πρέπει απλά να "κατεβάσουν" μια ετικέτα barcode από την ιστοσελίδα της Epson και να την κολλήσουν πάνω στο κουτί του toner πριν το αποστείλουν. Οι πελάτες της Epson -οποιουδήποτε μεγέθους- μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα συλλογής της Epson μέσα από την ειδική για το σκοπό αυτό ιστοσελίδα

Epson.

Δεν υπάρχουν σχόλια: