Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

H Samsung πρώτη στην "πράσινη λίστα" της Greenpeace


Η Samsung Electronics ανακηρύχθηκε πρωτοπόρος στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα της Greenpeace, "Guide to Greener Electronics", για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Σύμφωνα με τη νέα αυτή λίστα, η Samsung καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 7,7 στα 10 για τη φιλική προς το περιβάλλον πολιτική της.
Η κατάταξη αυτή βασίζεται σε μια σειρά παραμέτρων, οι οποίες αφορούν σε πολιτικές ανακύκλωσης που υιοθετούν οι επιχειρήσεις, αλλά και στις προσπάθειες απομάκρυνσης τοξικών υλικών από τα προϊόντα τους. Ο οδηγός της Greenpeace ταξινομεί τους πρωτοπόρους στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών, τηλεοράσεων και κονσολών παιχνιδιών.
Η Samsung Electronics εφαρμόζει επιχειρηματικές πρακτικές με γνώμονα το περιβάλλον λαμβάνοντας υπ' όψη και αποφεύγοντας τις "χημικές συνέπειες" που πιθανόν προκύψουν, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να βελτιώσει και να επεκτείνει άμεσα το πρόγραμμα ανακύκλωσής της. Η φιλοσοφία green management της Samsung διέπει όλα τα επίπεδα της εταιρείας και εφαρμόζεται από το σχεδιασμό και την παραγωγή ως τη χρήση και την απόσυρση των προϊόντων της. Η εταιρεία κατανοεί τη σημασία των φιλικών προς το οικοσύστημα προϊόντων και κατά συνέπεια περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό το "αποτύπωμα" των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον.
Η λίστα "Guide to Greener Electronics" που άρχισε να εκδίδεται το 2006, αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο να ασχοληθεί επιπλέον η ηλεκτρονική βιομηχανία με τα χημικά απόβλητα των προϊόντων της και να αλλάξει την πολιτική της. Είναι η έβδομη φορά που παρουσιάζεται στον Τύπο και έχει παρατηρηθεί ότι οι εταιρείες μετά τις συνεχείς δημοσιεύσεις της Greenpeace έχουν αρχίσει να αποκτούν οικολογική συνείδηση και σπεύδουν να βελτιώσουν τις πρακτικές τους. Η Samsung Electronics έχει καταφέρει εδώ και αρκετά χρόνια να ασκεί μια φιλική προς το περιβάλλον πολιτική και φέτος ηγείται της κούρσας μεταξύ 18 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων και κονσόλων παιχνιδιών.

Samsung Electronics

Δεν υπάρχουν σχόλια: