Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Ballmer προς Yahoo: Έχετε τρεις βδομάδες προθεσμία


Η υπομονή, ως γνωστόν, έχει τα όριά της και ο Steve Ballmer, που δε φημίζεται γι' αυτό το χάρισμα, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να στείλει το τελεσίγραφό του στη Yahoo. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, πριν από περίπου δύο μήνες η Microsoft είχε κάνει προσφορά εξαγοράς της Yahoo έναντι 44,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό 62% υψηλότερο από τη μετοχική αξία της τελευταίας, προσφορά που η Microsoft θεωρεί από δίκαιη έως φιλική.

Με την προσφορά να παραμένει στο τραπέζι, οι άνθρωποι της Yahoo έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουν την εξαγορά, παρουσιάζοντας καινούργιες υπηρεσίες, αγοράζοντας οι ίδιοι εταιρείες ή επιδιώκοντας συνεργασίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την Yahoo.
Στην επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo, ο Ballmer δήλωσε ενοχλημένος από αυτήν τη στάση της εταιρείας και τόνισε ότι η γενναιόδωρη προσφορά της Microsoft αποσκοπούσε στη γρήγορη ολοκλήρωση μιας φιλικής συναλλαγής.
Η Microsoft, όμως, δεν μπορεί να περιμένει άλλο και, όπως είπε ο Ballmer, η Yahoo έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να δεχτεί την πρόταση της Microsoft μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, και η δεύτερη να αντιμετωπίσει επιχείρηση επιθετικής εξαγοράς κατά την οποία η Microsoft θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει τα εχθρικά προς εκείνη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo με άλλα που να υποστηρίζουν την ίδια, πηγαίνοντας την προσφορά κατευθείαν στους μετόχους της Yahoo.


DailyTech

Δεν υπάρχουν σχόλια: