Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Μηνύσεις της Seagate


Πιστή στις προειδοποιήσεις της ότι θα στραφεί με μηνύσεις κατά των κατασκευαστών δίσκων SSD φαίνεται ότι παραμένει η Seagate. Σε δηλώσεις που είχε κάνει το CEO της εταιρείας, Βill Watkins, τον προηγούμενο μήνα, είχε πει ότι οι δίσκοι SSD που διατίθενται για φορητούς υπολογιστές, δεν τον εντυπωσιάζουν και ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις, αν ο ανταγωνισμός αρχίζει να μεγαλώνει.
Η πρώτη μήνυση λοιπόν στρέφεται κατά της STEC. Σύμφωνα με τη Seagate, η STEC παραβίασε τέσσερις ευρεσιτεχνίες της που σχετίζονται με τη διόρθωση σφαλμάτων, τα αποθηκευτικά μέσα μνήμης και τα interfaces των αποθηκευτικών μέσων με τα PC. H Seagate ισχυρίζεται επίσης ότι ήρθε σε επαφή με την STEC, ώστε αυτή να υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης των ευρεσιτεχνιών της πρώτης, χωρίς επιτυχία.
Από την άλλη, οι άνθρωποι της STEC δήλωσαν ότι ποτέ δεν έγιναν τέτοιες συζητήσεις και ότι δε γνώριζαν τίποτα περί καταπάτησης ευρεσιτεχνιών μέχρι τη στιγμή που κατατέθηκε η μήνυση. Πάντως, σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Watkins είπε πως δεν είναι οικονομικό το θέμα, αφού η αγορά των δίσκων SSD τώρα αναπτύσσεται, αλλά ότι τέτοιου είδους θέματα πρέπει να διευθετηθούν τώρα που είναι ακόμα νωρίς.

DailyTech

Δεν υπάρχουν σχόλια: