Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Google κατά της παιδικής πορνογραφίας


Η Google αποκάλυψε ότι συνεργάζεται στενά με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για Αγνοούμενα και Κακοποιημένα Παιδιά [National Centre for Missing and Exploited Children – NCMEC], προσαρμόζοντας software έτσι ώστε να βοηθήσει στην ανίχνευση παιδοφίλων στο Internet μέσω της αναγνώρισης εικόνων. Η Google ελπίζει ότι το νέο software, που φέρεται ικανό να ψάξει σε μια σειρά εικόνων και να αναγνωρίσει ποιες είναι αυτές που αναπαριστούν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, θα δυσχεράνει το έργο των παιδοφίλων που χρησιμοποιούν το Internet για τη διάδοση τέτοιου απαράδεκτου περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα, η εταιρεία προσδοκά ότι θα βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές στον εντοπισμό αυτών των δίποδων τεράτων και στη διάσωση των κακοποιημένων παιδιών.
Σύμφωνα με το BBC, από το 2002, το NCMEC έχει αναλύσει περισσότερα από 13 εκατομμύρια videos και φωτογραφίες που εμφανίζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενώ μόλις τον τελευταίο χρόνο ανέλυσε περισσότερες από 5 εκατομμύρια φωτογραφίες.
Χάρη στο software της Google, που αρχικά αναπτύχθηκε για το YouTube, για να είναι δυνατή η αναγνώριση της πειρατείας video και της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, το NCMEC θα είναι ικανό να επεξεργάζεται σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό αρχείων χάρη στην τεχνολογία αναγνώρισης διαφόρων μορφών/σχημάτων που θα παραπέμπουν σε παιδική πορνογραφία.

The Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: